Inspirander

Strona główna / Kuchnia / Zupa borowikowa z nutą tymianku

Zupa borowikowa z nutą tymianku
 Kuchnia,

Zupa borowikowa z nutą tymianku

8 grudnia, 2009

Instagram/ @theblendergirl

Zupę borowikowa możesz doprawić odrobiną tymianku, którego niezwykły aromat uszlachetni jej smak.

Czas przygotowania: 30 min, porcja na 4 os.

Składniki:

  • 2 kawałki pora (białe części),
  • 2 łyżki margaryny,
  • 1 torebka Zupy Borowikowej Knorr wykwintnej,
  • kilka dużych pieczarek,
  • czarny pieprz,
  • tymianek,
  • Rama Cremefine Gęsta,
  • natka pietruszki.

Wykonanie:
Przekrój pory wzdłuż, a następnie pokrój w paski. Rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pory przez 5 minut. Dodaj 500 ml zimnej wody, wsyp zawartość torebki Zupy borowikowej Knorr wykwintnej i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Pokrój pieczarki w plastry podsmaż na tłuszczu, przypraw pieprzem oraz szczyptą tymianku, dodaj do gotowej zupy.
Podawaj w talerzach udekorowanych łyżką Ramy Crémefine Gęstej i posiekaną natką pietruszki.

Zobacz również:

0 0 votes
Article Rating

Inne Artykuły: