
Wiśnowe serniczki – proste ciasto z owocami
14 lipca, 2016Owoce są sercem takiego ciasta i to one powinny grać pierwsze skrzypce. Naturalne i lokalne owoce zapewnią nam wszystko, czego potrzeba do stworzenia idealnego ciasta! Przepis z programu Kobieta na Dzikim Zachodzie Polsat Food Network
Składniki:
- 12 herbatników
- 400 g kremowego serka
- 1 puszka mleka skondensowanego
- 1 szklanka wiśni (świeżych lub frużeliny, dżemu)
- 2 łyżki płatków migdałowych
Sposób przygotowania:
Pokrusz herbatniki na konsystencje kruszonki i wyłóż nimi naczynia na deser. Mleko ubij wraz z kremowym serkiem i przełóż na herbatniki. Ozdób wiśniami i płatkami migdałowymi.
Więcej propozycji na desery, ciasta i ciasteczka:
Jagody z kruszonkąSoczyste jagody, chrupiąca kruszonka na wierzchu. Po prostu pyszne i zdrowe ciasto… |
Zdrowe babeczki owsianeJeśli lubisz ciasteczka i przy okazji dbasz o swoje zdrowie i bliskich, wypróbuj nasz przepis na zdrowe i nie tuczące babeczki owsiane. |
5 pomysłów na truskawkiJak wykorzystać w pełni sezon na truskawki? Oto 5 pomysłów, które pomogą urozmaicić jedzenie tych pysznych owoców |