Tarta z gruszką i nutellą
25 października, 2015Sezon na gruszki powoli się kończy. Póki jeszcze możemy cieszyć się tymi smacznymi i soczystymi owocami, wykorzystajmy przepis na jesienne ciasto – tartę z gruszką i nutellą. Jest to naprawdę dekadencki deser, od którego łatwo się uzależnić.
Miłośnicy tart uważają, że to proste ciasto nigdy się nie znudzi, ponieważ można je przygotowywać na wiele różnych sposób – na słodko lub słono. Na kolację możemy zajadać się wytrawną tartą z kozim serem i rukolą. Zaś na deser, szczególnie w jesienne i dżdżyste dni, potrzebujemy czegoś extra – tarty z gruszką i nutellą. Przygotowanie tego wypieku jest bajecznie proste.
Składniki na 8 porcji:
Opakowanie gotowych spodów do babeczek
4 gruszki
4 łyżki nutelli
4 łyżki soku z gruszkowego z cynamonem
Gotowe kruche spody smarujemy nutellą, na wierzch wykładamy gruszkę pokrojoną w cienkie plasterki i polewamy lekko słodkim syropem. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny i delektujemy się deserem w czasie rodzinnego podwieczorku.
Foto: 123 RF
ZOBACZ TAKŻE PODOBNE ARTYKUŁY: