Inspirander

Strona główna / Kuchnia / Tajska zupa rozgrzewająca

Tajska zupa rozgrzewająca
 Kuchnia

Tajska zupa rozgrzewająca

18 listopada, 2015

Tajska zupa rozgrzewająca

Orientalna zupa z kurczakiem to najlepsze danie na listopadowe deszcze i grudniowe mrozy. Przygotujemy ją w kilkanaście minut, jej zapach rozejdzie się po całej kuchni, a przyprawy rozgrzeją nas i poprawią nam nastrój.

Składniki:
Pierś z kurczaka
Puszka mleka kokosowego
2 papryczki chilli
Łyżka pasty czerwonej curry
1 łyżeczka startego imbiru
2 szalotki
Sok z jednej limonki
1 papryka
1 łyżka oleju do smażenia

Na oleju podsmażamy posiekaną szalotkę, imbir oraz sok z limonki. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy paprykę, smażymy chwilę i wrzucamy pokroją w paski pierś kurczaka. W misce mieszamy mleko kokosowe z pastą curry. Gdy papryka i kurczak będą miękkie dolewamy mleko kokosowe z pastą curry. Gotujemy jeszcze przez kilka minut i podajemy gorącą zupę tajską na stół.

Foto: 123 RF

ZOBACZ TAKŻE PODOBNE ARTYKUŁY:

Tarta z gruszką

Jesienny napój z imbirem

Kokos w kuchni

 

 

0 0 votes
Article Rating

Inne Artykuły: