Warzywa. Im więcej, tym lepiej. Świeże zioła, papryka, dynia, brokuły, kalafior i wiele, wiele innych. Wybierz ulubione i gotuj różnorodne potrawy.
Białko. Drób, chuda wołowina, ryby, komosa ryżowa, fasola i soczewica. Pokarm białkowy nie tylko zaspokaja głód, zapobiegając przejadaniu się, ale także wzmacnia układ odpornościowy i pomaga utrzymać formę.
Zdrowe tłuszcze. Tłuste ryby, oleje roślinne, orzechy, nasiona i awokado. Tworzą naturalną tarczę, która chroni komórki przed uszkodzeniem i wzmacniają układ odpornościowy.
Płyny. 2 litry wody dziennie i herbaty ziołowe. Lepiej zrobić sobie przerwę od kofeiny.
Wolne węglowodany. Niech żyją ziarna! Oprócz głównego ziarna kwarantanny – gryki, dodaj do jadłospisu: pszenicę, owies, bulgur, komosę ryżową. Wybierz swoją ulubioną.