1. Rozpuść drożdże w ciemnym piwie.
2. Dodaj syrop, olej, przyprawy i wymieszaj.
3. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka. Na koniec dodaj rodzynki.
4. Przykryj ręcznikiem kuchennym i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
5. Nasmaruj miskę COOK & SERVE olejem i włóż ciasto do miski. Przykryj i odstaw na kolejne pół godziny.
6. Ustaw piekarnik na 200 C.
7. Wymieszaj gorącą wodę i syrop, dokładnie posmaruj chleb.
8. Piecz chleb w dolnej części piekarnika przez 10 minut, następnie zmniejsz ogień do 175 C i piecz przez dodatkowe 30 minut lub do momentu, gdy pieczywo zabrzmi głucho po stuknięciu.
9. Pozwól, aby lekko ostygło w blaszce, a następnie całkowicie na ruszcie piekarnika przykrytym ręcznikiem kuchennym.