Rusza Restaurant Week!
10 kwietnia, 2017Jesteś pasjonatem nowych smaków? Lubisz poznawać mniej popularne rodzaje kuchni? Festiwal kulinarny Restaurant Week jest stworzony dla Ciebie! Sprawdź kiedy rusza!
Wiosenna edycja festiwalu pod hasłem „Emocje na talerzach” odbędzie się w ponad 20 największych miastach w Polsce, m.in. Warszawie, Krakowie i Trójmieście. Potrwa od 21 aż do 30 kwietnia. Rezerwacje już ruszyły, więc możesz się zarejestrować.
Instagram/ @restaurant_week_polska
Wśród restauracji biorących udział w festiwalu każdy znajdzie kuchnię, której chciałby spróbować. I to wybierając wśród starannie wyselekcjonowanych lokali. Znana włoska czy indyjska, a może mniej popularna marokańska lub argentyńska? Podczas tygodnia smaków nie ma miejsca na nudę. W ramach 90 minutowego pobytu w restauracji masz zapewnione trzydaniowe doświadczenie: przystawkę, danie główne i deser. A to wszystko za 39 zł i z opcją wyboru bezmięsnych dań.
Instagram/ @restaurant_week_polska
Ponadto, w specjalnej przedsprzedaży możesz kupić w promocyjnej cenie książkę, wydaną pod patronatem Restaurant Week. „Najlepsze przepisy najlepszych restauracji” to zbiór kulinarnych tajemnic, niepublikowanych przepisów i historie restauratorów.
To nie koniec atrakcji towarzyszących wydarzeniu. W Warszawie 12 i 13 kwietnia odbędzie się spektakl „Come Together” w Teatrze Studio. Dzięki uprzejmości restauracji Batida na gości będą czekać słodkie i wyborne wyroby.
To jak? Wiesz już, na którą kuchnię się zdecydujesz?
Opracowanie: Ilona Strzeszewska