Inspirander

Strona główna / Styl życia / Inspirander poleca / Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy – The Plate

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy – The Plate
 Inspirander poleca,

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy – The Plate

23 maja, 2018

Na kulinarnej mapie Warszawy, pojawiło się innowacyjne miejsce spotkań – The Plate. Lokal znajduje się na warszawskim Śródmieściu, przy ulicy Nowolipki 15. To nowa przestrzeń dla wymagających klientów. Urządzone w domowej, przyjaznej atmosferze. W tym nietuzinkowym miejscu można zorganizować kameralną prezentację, pokaz, degustację swoich produktów lub po prostu spędzić czas z przyjaciółmi czy rodziną przygotowując wieczór panieński, kawalerski czy urodziny. Jak to działa? Aby wejść do kulinarnego świata The Plate  należy wykupić zaproszenie. Na oficjalnej stronie  The Plate przygotowany jest miesięczny terminarz z datą i rodzajem wydarzenia oaz menu na dany dzień. Wystarczy wybrać to, w czym chcemy uczestniczyć i wykupić zaproszenie!

Poznaj magiczny świat smaku i zapachu

Każdy dzień w The Plate to nowe odczucia smakowe. Poniedziałki dedykowane są zdrowiu. Jest to najlepszy dzień, aby po bogatszym w kalorie weekendzie pomyśleć o sobie i swoim zdrowiu. Przygotowywane dania będą lekkie i wegetariańskie. Składniki zostaną tak dobrane, aby zapewnić organizmowi, wszystkiego co potrzebuje. Gotowanie rozpocznie się od przygotowania własnoręcznej przyprawy, która wzbogaci smak dań wegetariańskich. Następnie powstanie przystawka, zupa, danie główne oraz deser. A na koniec uczestnicy warsztatów będą mogli napić się kawy specialty lub unikalnej herbaty. 

Apetyt na Chiny

We wtorki będziemy podróżować po smakach Azji. Odkryjemy tę znaną i nie znaną kuchnię. Na początku przygotujemy chińską przyprawę oraz sos. Następnie przekąski, zupę, danie główne oraz deser. Do picia będzie prawdziwa chińska herbata. 

Dzikie i świeże

Środy będą przebiegać pod znakiem ryb oraz owoców morza. Przygotowanie ryb wymaga wiedzy oraz doświadczenia. Wspólnie z kucharzem skomponowane zostaną przyprawy oraz sosy. Później upieczemy, udusimy i usmażymy dzikie ryby. Powstaną sałatki i ciekawe dodatki, jak i lekki deser. W tym dniu poznamy również sztukę dekoracji. 

American Dream

W czwartki spełniamy marzenia. Gości The Plate zapraszamy do odbycia podróży do Kalifornii. Łączą się w niej smaki Włoch, Chin, Japonii, Meksyku. Wycieczka rozpocznie się od wspólnego przygotowania zestawu przystawek, zupy, dania głównego, 2 deserów, kawy lub herbaty. 

Smaki Tajlandii

W piątek przeniesiemy się do Tajlandii, pachnącej kafirem z nutą kokosa. Smaki te są nam jeszcze mało znane, a bardzo wyjątkowe, warto je poznać. Na wstępie zostanie przyrządzony słynny tajski sos. W następnej kolejności sałatka, zupa, danie główne z drobiu, deser oraz wyjątkową kawa lub herbata. 

Pociąg do Limy

Soboty i niedziele to czas spokojnych rozmów przy lekkich daniach i zdrowych koktajlach.  To również  smakowita, śniadaniowa podróż po najodleglejszych zakątkach świata. W The Plate przybliżymy smaki Limy. Kuchnia Peru to niezwykła historia gdzie mieszały się smaki Japonii, Chin, Afryki, Włoch z lokalnymi potrawami Indian. Chętni poznają 4 typowe śniadaniowe dania, spróbują deseru oraz oryginalnej kawy lub herbaty. 

Minimalna liczba osób : 6. Ceny kształtują się od 110 zł./os. 

Sprawdź też:

Rusza Restaurant Week!

KOCHAM WARSZAWĘ: modny lunch dla foodies

KOCHAM WARSZAWĘ: ekskluzywne restauracje

Targi książki kulinarnej – pomysł na weekend

Inne Artykuły: