Zupa borowikowa z nutą tymianku
8 grudnia, 2009Instagram/ @theblendergirl
Zupę borowikowa możesz doprawić odrobiną tymianku, którego niezwykły aromat uszlachetni jej smak.
Czas przygotowania: 30 min, porcja na 4 os.
Składniki:
- 2 kawałki pora (białe części),
- 2 łyżki margaryny,
- 1 torebka Zupy Borowikowej Knorr wykwintnej,
- kilka dużych pieczarek,
- czarny pieprz,
- tymianek,
- Rama Cremefine Gęsta,
- natka pietruszki.
Wykonanie:
Przekrój pory wzdłuż, a następnie pokrój w paski. Rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pory przez 5 minut. Dodaj 500 ml zimnej wody, wsyp zawartość torebki Zupy borowikowej Knorr wykwintnej i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Pokrój pieczarki w plastry podsmaż na tłuszczu, przypraw pieprzem oraz szczyptą tymianku, dodaj do gotowej zupy.
Podawaj w talerzach udekorowanych łyżką Ramy Crémefine Gęstej i posiekaną natką pietruszki.
Zobacz również: