Inspirander

Strona główna / Zdrowe przepisy / Zdrowe śniadanie na wynos – pudding chia

 Kuchnia wegetariańska,

Zdrowe śniadanie na wynos – pudding chia

29 grudnia, 2020

Nasiona chia są skarbnicą kwasów omega – 3, wapnia, magnezu, żelaza oraz błonnika. To obowiązkowy składnik diety roślinnej, gdyż stanowi źródło pełnowartościowego białka. Nasiona chia świetne na pamięć i dobre samopoczucie. Dziś prezentujemy przepis na śniadanie idealne do pracy z wykorzystaniem nasion chia. Mamy nadzieję, że przepis na pudding chia na stałę zagości w Twojej diecie. 

Zdjęcie: IG @nandap_carneiro

Przepis na pudding chia - składniki

Oto lista składników potrzebnych do przygotowania puddingu chia

4 łyżki nasion chia

Mleko ryżowe

Syrop z agawy

Mrożone maliny

Suszone jagody acai

Przepis na pudding chia - sposób przygotowania

Nasze śniadanie będzie dwuwarstwowe. 2 łyżki nasion chia mieszamy z 1,5 szklanki mleka ryżowego oraz łyżką syropu. Łączymy powstałą mieszankę z garścią jagód acai. Wstawiamy do lodówki. W osobnym słoiku mieszamy pozostałe 2 łyżeczki nasion ze szklanką mleka, łyżką syropu i łyżeczką musu z mrożonych malin- wystarczy je zblendować do powstania konsystencji musu. Wstawiamy do lodówki. Rano łączymy w jednym słoiku 2 warstwy i delektujemy się pysznym i zdrowym śniadaniem, w którym główną rolę gra przepyszny pudding chia.

Pudding chia możesz przechowywać w wygodnym pojemniku z przykrywką lub słoiki

12,00 
39,00 
31,00 
121,00 

Tekst: Weronika Zając

Inne Artykuły: