
Inspirander poleca
Strona główna / Zdrowe przepisy / Zdrowa, wegańska przekąska – przepis na chrupki z ciecierzycy
Ciecierzyca to skarbnica białka i ceniony produkt przez wegan. Sprzyja odchudzaniu, obniża ciśnienie krwi i cholesterol. Ciecierzyca uważana jest również za afrodyzjak. Prezentujemy przepis na pyszne, pikantne chrupki z ciecierzycy, które stanowią uzupełnienie dobrze zbilansowanej diety.
Puszka ciecierzycy
Olej kokosowy
Tymianek
Pieprz cayenne
Cytryna
Sól himalajska
Ciecierzycę moczymy w wodzie przez całą noc. Nazajutrz gotujemy ją w nowej wodzie przez 1h i 20 minut. Odcedzamy i zostawiamy, aby wyschła. Mieszamy ją z odrobiną oleju, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 45 minut.
Tekst: Weronika Zając
Orzymaj 10% rabat
na pierwsze zakupy
Skandynawski Design
Sztuka pięknego życia