Włoska zupa warzywna
23 maja, 2008liczba porcji / 4
czas przygotowania / 14 min
na porcję: 522 kJ/125 kcal
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonych warzyw
- farmerskich
- 1 opakowanie mrożonej fasoli szparagowej
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka pietruszki
- 1 łyżka bazylii
- sól i pieprz
- 50 g parmezanu
Wykonanie:
- Warzywa farmerskie, fasolę szparagową, bulion i koncentrat pomidorowyumieścić w naczyniu bez otworów. Ustawienie: 100°C, czas: 14 min.
- Pietruszkę i bazylię posiekać i dodać do zupy po ugotowaniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Bezpośrednio przed serwowaniem posypać zupę parmezanem.
- Podawać z bruschettą.