Trzy potrawy z ryb na święta
21 grudnia, 2015Instagram/ @sudarat_ph
Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole? Oczywiście ryb! Są smaczne, zdrowe, można je przyrządzać na wiele sposobów. Sprawdźcie nasze przepisy na dorsza, karpia i śledzie.
Ryba po grecku
Klasyka gatunku – smakuje każdemu. Jest bardzo zdrowa i lekkostrawna, przez co stanowi świetną propozycję do świątecznego menu. Można ją podać na obiad w drugi dzień świąt. Jeśli szukacie dobrego przepisu na rybę po grecku – wypróbujcie ten – na pewno się uda.
Śledzie z jabłkami i z buraczkami
Trochę nietypowe, ale wyjątkowo udane połączenie. Cała rodzina będzie się zajadać tą potrawą. Słone śledzie idealnie komponują się ze słodkim burakiem i kwaskowym jabłkiem. Sprawdźcie nasz wypróbowany przepis.
Karp w galarecie po żydowsku
Gefilte Fish to sztandarowa potrawa kuchni żydowskiej. Ryba ma lekko słodkawy smak, jest lekka i bardzo aromatyczna. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne, szczególnie jeśli wypróbujecie nasz przepis.