Truskawki ze śmietaną
4 czerwca, 2009To dziecinnie prosty przepis na szybką, pożywną i bardzo smaczną przekąskę z truskawkami.
Składniki:
Na 2 porcje:
- 2 szklanki truskawek,
- 2 łyżki cukru – pudru,
- ½ kubeczka kwaśnej śmietany.
Wykonanie:
Truskawki dokładnie umyj i obierz z szypułek. Odstaw do obeschnięcia. W tym czasie śmietanę wymieszaj z cukrem – pudrem. Jeśli masz ochotę, możesz ubić ją za pomocą miksera – będzie lekka i puszysta. Truskawki pokrój na ćwiartki, wsyp do miseczek. Pokryj je słodką śmietaną.
Dobry pomysł:
Możesz ozdobić deser startą na dużych oczkach czekoladą.
Zobacz też:
- Galeria. Dania z truskawkami
- 5 pomysłów na truskawki
- Śniadanie – to podstawa
- Deser lodowy z ananasami