Tosty z pastą z tuńczyka
11 lutego, 2016Prosty pomysł na śniadanie. Tost z tuńczyka smakować będzie każdemu.
Porcja dla 2 osób:
- 6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake),
- 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju),
- 2 jajka,
- ½ cebuli,
- 2 ogórki konserwowe/kiszone,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- sól i pieprz do smaku,
- ½ opakowania rukoli.
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Chleb utostować. Wyłożyć na niego gotową pastę i udekorować rukolą.
Smacznego!