Tarta z cukinią
22 lipca, 2009Składniki:
2 cukinie
2 pomidory
puszka tuńczyka
3 jajka
200 ml śmietany
2 łyżki musztardy
świeża bazylia
stary ser ementaler
sól i pieprz
Przygotowanie:
Wyłóż formę ciastem na tartę. Posamruj ciasto musztardą. Wyłóż na ciasto odsączonego z wody tuńczyka.
Umyj i pokrój cukinię. Wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut. Odcedź.
Umyj i pokrój pomidory. Połóż na tartę.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
W miseczce pomieszaj jajka ze śmietaną. Dodaj bazylię.
Odcedź cukinię i wyłóż na pomidory. Wylej zawartość miseczki na tartę. Posyp startym serem.
Piecz ok. 20 minut.
29.06.2009