Sandacz na bagietce
8 czerwca, 2009Grillowana ryba jest znacznie zdrowsza niż ta z patelni. Sandacz na bagietce to prosty przepis na obiad czy lunch. To świetny pomysł również na przekąskę podczas przyjęcia.
Składniki:
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania:25 min + czas marynowania
- filet z sandacza, 600g,
- cykoria, 2 szt.,
- papryka mix, 2 szt.,
- oliwa z oliwek, 50 ml,
- bagietka, 1 szt.,
- masło, 50g.
- Przyprawy KAMIS: Przyprawa do potrawa z grilla Grzanki złociste, Przyprawa do ryb, 2 łyżki, Przyprawa do potraw z grilla Warzywa grillowane.
Wykonanie:
Sandacza pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, skropić oliwą, odstawić na kilka godzin. Warzywa pokroić na cząstki, posypać przyprawą do potraw z grilla Warzywa grillowane. Bagietkę pokroić, posmarować masłem wymieszanym z przyprawą do grilla Grzanki złociste. Sandacz wraz z dodatkami piec na grillu kilkanaście minut.
Zobacz też: