Ryba po grecku
14 grudnia, 2009Instagram/ @ageahappiness
Ryba po grecku cudownie smakuje nie tylko od święta. Zobacz, jak w łatwy sposób możesz ją przygotować.
Dla 4 osób.
Wykonanie:
Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, cebulę pokrój w piórka.
Posyp filety z ryby Przyprawą do ryb KNORR i odstaw do lodówki.
Podsmaż w dużym garnku na oleju wszystkie warzywa. Smaż około 5 minut, następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut ciągle mieszając, a gdy warzywa będą już miękkie dopraw je do smaku kostką Rosołu warzywnego KNORR i pieprzem.
Oprósz kawałki ryby w mące i obsmaż na patelni.
Podawaj rybę przykrytą sosem, możesz spożywać ją na zimno bądź na ciepło.
Zobacz też: