Różowy krokodyl
22 maja, 2008Zróbcie razem z pociechą ciasto – krokodyla. W trakcie gotowania możecie wymyślać różne historyjki o tym, dlaczego krokodyl jest różowy.
Składniki:
- Babka (o dowolnym smaku) w kształcie "wianka"
- Krem do tortów (najlepiej białego koloru)
- Odrobina soku z gotowanego buraka (do zabarwienia kremu na kolor różowy)
- Żelki w kształcie serc i kwiatków do ozdoby
- Kolorowe pastylki (dołączane do jogurtów)
Wykonanie:
- Podziel babkę na trzy kawałki
- Ułóż kawałki w kształcie fali.
- Poprzycinaj z obydwu stron. Ze ścinków wytnij łapy i za pomocą kremu przyklej je do tułowia krokodyla.
- Całość pokryj wcześniej przygotowanym kremem.
- Do jasnej strony żelków przyklej kremem brązowe pastylki – oczy. Całość umieść na krokodyle. Zielone pastylki posłużą do nosa i łap, a resztę żelków – do "ciała".
Smacznego!