Inspirander

Strona główna / Zdrowe przepisy / Przepis na mus czekoladowy

 Kuchnia wegetariańska,

Przepis na mus czekoladowy

11 marca, 2021

Czekolada bogata jest w magnez, żelazo, niacynę i flawonoidy. Te ostatnie zwiększają odporność na infekcje, uczestniczą w regulacji skurczy mięśni oraz naczyń. Pilnują, aby nasze płytki krwi nie zlepiały się ze sobą. Ponadto bardzo korzystnie działają na układ nerwowy. Poniżej znajdziesz przepis na mus czekoladowy, który przygotowaliśmy specjalnie z myślą o koneserach czekolady, którzy poszukują przepisów na zdrowe desery.

IG: @halfbakedharvest

Przepis na mus czekoladowy - składniki

4 daktyle

75 ml mleka sojowego

3 łyżki kakao

Łyżka soku z cytryny

Odrobina chilli

Przepis na mus czekoladowy - sposób przygotowania

Gotujemy w mleku daktyle do momentu, aż zmiękną. Następnie dodajemy kakao, sok z cytryny i chilli. Ostudzony, umieszczamy w lodówce na 2h. Powinien mieć gęstą konsystencję. Mus czekoladowy jest przepyszny na zimno.

Tekst: Weronika Zając

Inne Artykuły: