
Inspirander poleca
Strona główna / Zdrowe przepisy / Przepis na mus czekoladowy
Czekolada bogata jest w magnez, żelazo, niacynę i flawonoidy. Te ostatnie zwiększają odporność na infekcje, uczestniczą w regulacji skurczy mięśni oraz naczyń. Pilnują, aby nasze płytki krwi nie zlepiały się ze sobą. Ponadto bardzo korzystnie działają na układ nerwowy. Poniżej znajdziesz przepis na mus czekoladowy, który przygotowaliśmy specjalnie z myślą o koneserach czekolady, którzy poszukują przepisów na zdrowe desery.
4 daktyle
75 ml mleka sojowego
3 łyżki kakao
Łyżka soku z cytryny
Odrobina chilli
Gotujemy w mleku daktyle do momentu, aż zmiękną. Następnie dodajemy kakao, sok z cytryny i chilli. Ostudzony, umieszczamy w lodówce na 2h. Powinien mieć gęstą konsystencję. Mus czekoladowy jest przepyszny na zimno.
Tekst: Weronika Zając
Orzymaj 10% rabat
na pierwsze zakupy
Skandynawski Design
Sztuka pięknego życia