Pierś z kaczki z rusztu
8 czerwca, 2009Pierś z kaczki zapieczona na ruszcie to wykwintne danie na kazdą okazję – zarówno na przyjęcie w towarzystwie przyjacioł, jak i na co dzień.
Składniki:
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 15 min + czas marynowania
- pierś z kaczki, 4 szt.,
- oliwa, 2-3 łyżki,
- pomarańcza, 2 szt.
- jogurt naturalny, 200g,
- miód,1 łyżka
- Przyprawy KAMIS: Przyprawa do potraw z grilla Skrzydełka ogniste, Kamis Fit up! Sos sałatkowy energetyczny.
Wykonanie:
Pierś z kaczki natrzeć oliwą, miodem oraz przyprawą do potraw z grilla skrzydełka ogniste, odstawić na kilka godzin. Jogurt wymieszać z sosem sałatkowym energetycznym z linii Kamis Fit up! i sokiem wyciśniętym z pomarańczy . Piersi piec na grillu około 25 minut, podawać z sosem.
Materiały prasowe
Zobacz też: