Łosoś z grilla
5 lipca, 2016Najlepsze z najlepszych czyli soczyste i aromatyczne ryby morskie z grilla. Nasz przepis spodoba się zabieganym – filety z morskich ryb dostaniesz w każdym sklepie, a głodni gości nie będą musieli martwić się o ości. A oto przepis na łososia, który możesz zastosować do każdej innej morskiej ryby.
Składniki:
- 75 dag łososia
- 10 dag masła
- sól
- pieprz biały świeżo mielony
- kminek Prymat
- papryka słodka Prymat
Przygotowanie:
Porcje filetów z łososia posolić, popieprzyć, posypać kminkiem i papryką; ułożyć na mocno rozgrzanym ruszcie, obłożyć kawałkami masła i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podczas pieczenia często smarować masłem. Po zdjęciu z grilla ułożyć na półmisku i podawać z ryżem i sałatką.
Sprawdź również:
Zupa selerowaSeler zawiera bardzo dużo cennych składników odżywczych. Sięgaj po niego jak najczęściej. Oto prosty przepis na zupę z selera Składniki: …
|
Zdrowe przekąski do pracy – podjadanie jest ok!Podjadanie bez wyrzutów sumienia, czyli Chipsy, groszki czekoladowe, popcorn, tłuste fast foody… Każda z nas ma tego typu grzeszki na…
|
Kuchnia gwiazd – tarta ze szpinakiem Demi MooreDemi Moore jest wegetarianką, a ostatnio nawet przeszła na dietę wegańską. Nie wyobraża sobie życia bez szpinaku. Je go na surowo, przygotowuje smoothis,…
|