Kanapka sowa
22 maja, 2008Zdrowe jedzenie jest pyszne! W codziennej diecie dziecka zawsze musi znaleźć się miejsce na nabiał
Składniki:
- Bułka "ciabatta",
- twaróg,
- odrobina śmietany,
- szczypiorek,
- rzodkiewka,
- pomidorek koktajlowy,
- kilka listków sałaty,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Odkrój górną część bułki i wydrąż jej środek. Przygotuj twarożek ze śmietaną tak jak lubisz i napełnij nim bułkę. Szczypiorek posiekaj, rzodkiewkę umyj, przedziel ją na pół. Z dwóch plastrów rzodkiewki zrób oczy sowy, zaś drugą jej połówkę przeznacz na "łapy". Ćwiartka pomidora posłuży Ci jako "dziób" sowy. Obrzeża kanapki posyp szczypiorkiem. "Uszy" i skrzydła ułóż z listków sałaty.
Smacznego!