
Grillowany pstrąg ze szparagami
8 czerwca, 2009Grillowany pstrąg to przepis w sam raz na letni poczęstunek. Szparagi nadadzą mu elegancji i wykwintności.
Składniki:
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 30 min
- pstrąg filet, 8 szt.
- szparagi zielone, 8 szt.
- masło, 50 g
- boczek w plasterkach, 100g
- Przyprawy KAMIS: Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza, Pieprz cytrynowy
Wykonanie:
Filety z pstrąga posypać mieszanką Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza, lekko oprószyć pieprzem cytrynowym, posmarować masłem. W tak przygotowane filety pstrąga zawinąć blanszowane szparagi, całość owinąć boczkiem. Piec na grillu ok. 15 min.
Źródło: Materiały prasowe
Zobacz też:
- Galeria. Dania z grilla
- Ryby nie tylko od swięta
- Śledź faszerowany ziołami
- 8 przepisów na dania rybne dla dzieci