
Inspirander poleca
Strona główna / Zdrowe przepisy / Przepis na czekoladowy pudding z awokado
Czy wiesz, że zjedzenie połowy awokado powoduje, że uczucie sytości długo się utrzymuje, wskutek czego spada chęć na podjadanie między posiłkami? Ten owoc to dobre źródło tłuszczów, kwasów omega oraz witamin C, E i A. Jest także składnikiem przepysznego wegańskiego puddingu czekoladowego, o którym przeczytasz poniżej!
1 awokado
2 łyżki kakao
Łyżeczka cukru trzcinowego
4 miękkie daktyle
Pół szklanki mleka ryżowego
Sól himalajska
Szczypta wanilii
Cynamon
Kilka kropel soku z cytryny
Garść migdałów
Wszystkie składniki oprócz migdałów łączymy w misce i traktujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie wykładamy całość do małej miseczki. Gotowy czekoladowy pudding z awokado przyozdabiamy migdałami lub orzechami i ulubionymi owocami. Smacznego!
Tekst: Weronika Zając
Orzymaj 10% rabat
na pierwsze zakupy
Skandynawski Design
Sztuka pięknego życia