Inspirander

Strona główna / Zdrowe przepisy / Przepis na czekoladowy budyń ryżowy

 Kuchnia wegetariańska,

Przepis na czekoladowy budyń ryżowy

18 stycznia, 2021

Przedstawiamy zdrową alternatywę dla klasycznego i kalorycznego budyniu. Czekoladowy budyń ryżowy idealnie sprawdzi się jako przedtreningówka, drugie śniadanie bądź deser. Budyń przyrządzony na bazie ryżu jaśminowego nie obciąży żołądka, za to będzie dobrym źródłem białka i węglowodanów. Czekoladowy budyń ryżowy przyrządza się prosto i szybko!

Zdjęcie IG: @moresweet.thansalty

Przepis na czekoladowy budyń ryżowy - składniki

2 szklanki mleka migdałowego

2 torebki ryżu jaśminowego

2 garście truskawek

2 łyżki kakao

1 łyżka cukru kokosowego

1 łyżka oleju kokosowego

Kilka kropel soku z pomarańczy

Pół banana

Przepis na czekoladowy budyń ryżowy - sposób przygotowania

Gotujemy ryż w mleku migdałowym ok. 10 minut.  Po tym czasie stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy całość na gładką masę i przyozdabiamy pokrojonym bananem. Smacznego!

Tekst: Weronika Zając

Inne Artykuły: