
Inspirander poleca
Strona główna / Zdrowe przepisy / Przepis na czekoladowy budyń ryżowy
Przedstawiamy zdrową alternatywę dla klasycznego i kalorycznego budyniu. Czekoladowy budyń ryżowy idealnie sprawdzi się jako przedtreningówka, drugie śniadanie bądź deser. Budyń przyrządzony na bazie ryżu jaśminowego nie obciąży żołądka, za to będzie dobrym źródłem białka i węglowodanów. Czekoladowy budyń ryżowy przyrządza się prosto i szybko!
2 szklanki mleka migdałowego
2 torebki ryżu jaśminowego
2 garście truskawek
2 łyżki kakao
1 łyżka cukru kokosowego
1 łyżka oleju kokosowego
Kilka kropel soku z pomarańczy
Pół banana
Gotujemy ryż w mleku migdałowym ok. 10 minut. Po tym czasie stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy całość na gładką masę i przyozdabiamy pokrojonym bananem. Smacznego!
Tekst: Weronika Zając
Orzymaj 10% rabat
na pierwsze zakupy
Skandynawski Design
Sztuka pięknego życia