Domowe lody ze szpinakiem

Domowe lody ze szpinakiem

Domowe lody ze szpinakiem 

W upalne dni szukamy sposobów by choć na chwilę poczuć ulgę. Orzeźwienie i kulinarną przyjemność zapewnią własnoręcznie wykonane lody na patyku. Są zdrowsze niż te ze sklepu, doskonale smakują, a do tego bajecznie się prezentują. To prawdziwa uczta dla zmysłów!


Składniki:

  • Szpinak młody marki Eisberg – 3 garści
  • limonka – 1 szt.
  • kiwi – 3 szt.
  • miód – 2 łyżki (opcjonalnie syrop klonowy)
  • jogurt naturalny – 1 szklanka

Wykonanie:

Kiwi zblendować z jogurtem naturalnym. Z limonek wycisnąć sok i wlać do masy. Dodać młody szpinak, miód i ponownie zblendować. Powstały koktajl przelać do foremek, włożyć patyczki do lodów i mrozić przez co najmniej kilka godzin w zamrażalniku.