Trzy potrawy z ryb na święta
 Kuchnia,

Trzy potrawy z ryb na święta

21 grudnia, 2015

Instagram/ @sudarat_ph

Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole? Oczywiście ryb! Są smaczne, zdrowe, można je przyrządzać na wiele sposobów. Sprawdźcie nasze przepisy na dorsza, karpia i śledzie.

Ryba po grecku

Klasyka gatunku – smakuje każdemu. Jest bardzo zdrowa i lekkostrawna, przez co stanowi świetną propozycję do świątecznego menu. Można ją podać na obiad w drugi dzień świąt. Jeśli szukacie dobrego przepisu na rybę po grecku – wypróbujcie ten – na pewno się uda.

Śledzie z jabłkami i z buraczkami

Trochę nietypowe, ale wyjątkowo udane połączenie. Cała rodzina będzie się zajadać tą potrawą. Słone śledzie idealnie komponują się ze słodkim burakiem i kwaskowym jabłkiem. Sprawdźcie nasz wypróbowany przepis.

Karp w galarecie po żydowsku

Gefilte Fish to sztandarowa potrawa kuchni żydowskiej. Ryba ma lekko słodkawy smak, jest lekka i bardzo aromatyczna. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne, szczególnie jeśli wypróbujecie nasz przepis.

Inne posty: