Inspirander

Strona główna / Kuchnia / Desery, ciasta i ciasteczka / Tosty z serkiem i gruszką

Tosty z serkiem i gruszką
 Desery, ciasta i ciasteczka,

Tosty z serkiem i gruszką

29 czerwca, 2018

Wytęsknione wakacje w końcu nadeszły. Przyniosły ze sobą nie tylko więcej pięknego słońca ale przede wszystkim więcej wolnego czasu!  Niestety wyjazd jest alternatywną nie dla każdego z nas. Jak inaczej wykorzystać ten czas? Kuchenne eksperymenty. Wykorzystaj te dni aby wypróbować nowe smaki.

Dzień pierwszy: słodkie, fantazyjne tosty z serkiem i konfiturą żurawinową oraz podsmażaną na wolnym ogniu gruszką w maśle. To wakacyjne śniadanie najlepiej smakuje w promieniach słońca – pozwólmy sobie poczuć poranny smak beztroski.


PRZYGOTOWANIE

Składniki na 6 porcji:

– Chleb Tostowy Pełnoziarnisty 12 kromek

– serek homogenizowany waniliowy 250 g

– miód 1 łyżeczka

– orzechy włoskie garść

– gruszka 1 sztuka

– masło 1 łyżka

– konfitura żurawinowa do dekoracji

WYKONANIE:

Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut. Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego (Dan Cake) zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.

Smacznego!

 

 

 

 

Inne Artykuły: