Tosty z pastą z tuńczyka
 Dania z ryb,

Tosty z pastą z tuńczyka

11 lutego, 2016

Prosty pomysł na śniadanie. Tost z tuńczyka smakować będzie każdemu.

Porcja dla 2 osób:

  • 6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake),
  • 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju),
  • 2 jajka,
  • ½ cebuli,
  • 2 ogórki konserwowe/kiszone,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ½ opakowania rukoli.

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Chleb utostować. Wyłożyć na niego gotową pastę i udekorować rukolą.

Smacznego!

Inne posty: