Tarta pełna witamin i kolorów!
 Kuchnia,

Tarta pełna witamin i kolorów!

25 października, 2016

Najwyższy czas dodać kolorów tej jesieni! Proponujemy pyszną bombę witaminową, która rozgrzeje i poprawi humor. Wszystko za sprawą zielonych brokułów, czerwonej cebuli i pysznie ciągnącego się żółtego sera. Przedstawiamy Wam szybki i prosty w przygotowaniu przepis na wyjątkową tartę!

Składniki, potrzebne do przygotowania tarty z żółtym serem, brokułami i cebulą:

– gotowy spód od pizzy

– łyżka masła

– 1 pokrojona w piórka cebula

– 1 średni brokuł podzielony na różyczki

– 2 łyżki musztardy francuskiej

– 100 g sera Gouda MSM Mońki

– 1 jajko

Wykonanie:

Na początek rozpuszczamy masło na patelni. Następnie należy dorzucić na patelnię cebulę i mieszać aż się zeszkli, po czym odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie gotujemy brokuły w osolonej wodzie. Gdy będą gotowe – odcedzamy i odstawiamy aż do ostygnięcia.

Drugi etap to oczywiście ciasto! Należy rozwałkować cienko ciasto na pizzę, posmarować je roztrzepanym jajkiem, a następnie musztardą, zostawiając  2 cm z każdej strony. Na wierzchu układamy ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypujemy startym serem. Pieczemy  15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku i… gotowe! Czas na konsumpcję pysznej, kolorowej bomby witaminowej.

Tarta z cukinią i kozim serem
Kuchnia gwiazd – tarta ze szpinakiem Demi Moore

Opracowanie: Ania Tobiasz

Inne posty: