Pomysł na grilla – polędwiczki
 Dania z mięsa,

Pomysł na grilla – polędwiczki

1 maja, 2016

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

Składniki:

  • 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz grubo mielony do smaku
  • Sos grillowy Tarsmak

Wykonanie:

Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z Sosem grillowym Tarsmak.

INNE POMYSŁY NA GRILLA:

Sezon grillowy

Ziemniaki z białym serem

 

 

Smacznego!

Inne posty: