Inspirander

Strona główna / Dania z indyka na każdą okazję / Mus z szynki w rzodkiewkach

Mus z szynki w rzodkiewkach
 Dania z indyka na każdą okazję,

Mus z szynki w rzodkiewkach

19 października, 2009

Oryginalny pomysł na mus – pastę z szynki, serka topionego i masła, który można dekoracyjnie podawać w rzodkiewkach lub na pieczywie.

Składniki:

Przepis na 6 osób:

  • 1serek topiony
  • 20 dag dowolnej wędliny z indyka – filet specjał, szynka Guliwer, szynka z piersi indyka
  • 10 dag miękkiego masła
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • pieprz

Wykonanie:

Wędlinę zmiel 2-krotnie w maszynce do mielenia. Masło rozbij mikserem i połącz z serkiem topionym i szynką, dopraw pieprzem. Z rzodkiewek wydrąż środki, miąższ drobno pokrój i połącz z musem szynkowym. Nakładaj dekoracyjnie mus do rzodkiewek.

Przepis oraz zdjęcie: Indykpol

Inne Artykuły: