Inspirander
Deser ryżowy z mango
 Desery, ciasta i ciasteczka,

Deser ryżowy z mango

27 października, 2017

Składniki:

– Ryż                                                                                1 szklanka

– Mango pokrojone w kostkę                                  1 sztuka   

– Cukier trzcinowy                                                      1 łyżka

– Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica)   600ml

– cukier waniliowy                                                      1 opakowanie

Wykonanie:

Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.


Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Sprawdź też:

Ekspresowe ciasto z pigwową konfiturą pod pierzynką
Pyszne tartaletki z nadzieniem maślano-cytrynowym i owocami
Cytrynowe ciasteczka z marmoladą

Inne Artykuły: