Inspirander

Strona główna / Kuchnia / Makarony / Aromatyczne tagliatelle z grzybami i boczkiem

Aromatyczne tagliatelle z grzybami i boczkiem
 Kuchnia,

Aromatyczne tagliatelle z grzybami i boczkiem

3 marca, 2020

Ciekawym pomysłem na prosty i aromatyczny obiad, który zadowoli najwybredniejsze podniebienia, będzie makaron tagliatelle z grzybami i boczkiem. By przygotować ten naprawdę sycący makaron z grzybami, wykorzystaj suszone lub mrożone borowiki. Dodając przyprawy takie jak tymianek, rozmaryn, cząber czy kminek, sprawisz, że Twoje tagliatelle z grzybami i boczkiem będzie bardziej lekkostrawne.

Składniki:

50 g boczku z komina ZM Pekpol z dodatkiem naturalnych przypraw

400 g makaronu tagliatelle

100 g borowików

2 średnie cebule

1 łyżka oleju

250 ml słodkiej śmietanki 18%

sól, pieprz do smaku

natka pietruszki

tarty ser Grana Padano lub inny twardy

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od rozmrożenia borowików. Następnie do osolonej wody wrzucamy wstążki makaronu, gotujemy al dente, odcedzamy w durszlaku i hartujemy. Boczek kroimy na paski, a cebulę w kostkę i wrzucamy na patelnię do podsmażenia, aż się lekko zarumieni. Dodajemy pokrojone na plasterki grzyby i wszystko chwilę podduszamy. Wlewamy śmietankę i przyprawiamy sól i pieprz do smaku, a następnie łączymy z makaronem. Po podgrzaniu gotowe danie  nakładamy na talerze i na wierzch posypujemy posiekaną  natką pietruszki i startym serem.

446,00 
Porcelanowa bomboniera Bonbonniére o średnicy 10 cm. Szkatułka pięknie odbija...
356,00 
Szklana bomboniera Bonbonniére o średnicy 14 cm. Szkatułka pięknie odbija...
311,00 
Porcelanowa bomboniera Bonbonniére o średnicy 10 cm. Szkatułka pięknie odbija...
248,00 
Szklana bomboniera Bonbonniére o średnicy 10 cm. Szkatułka pięknie odbija...

Inne Artykuły: