W ostatnich latach potencjał kuchni roślinnej został dostrzeżony przez najsłynniejszych restauratorów, którzy rewolucjonizują wegańskie cukiernictwo. Szefowie kuchni, tacy jak Jamie Oliver lub Fran Costigan, udowadniają, że składniki tradycyjnych deserów niezwykle łatwo zastąpić pełnowartościowymi, odżywczymi, nietuczącymi i pysznymi produktami pochodzenia roślinnego. Wbrew pozorom wegańskie słodkości mogą zadowolić najbardziej wyrafinowane podniebienia i zaskoczyć prawdziwych koneserów czekolady.
Przygotowując huczne przyjęcie lub kameralne spotkanie w gronie znajomych, zapewne przywiązujesz dużą uwagę do jakości serwowanych deserów. Jeśli pragniesz sprostać oczekiwaniom wszystkich gości, warto zdecydować się na naturalne słodycze. Twój świadomy wybór docenią nie tylko weganie lub wegetarianie, ale również osoby, pragnące cieszyć się słodkościami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.
Świetną propozycją mogą okazać się roślinne słodycze i przekąski oferowane przez warszawską firmę Blended & Co., która dostosowuje swoje produkty do indywidualnych wymagań dietetycznych klientów. Wegańskie, wegetariańskie i witariańskie słodkości wyróżniają się niezwykłymi walorami smakowymi oraz eleganckimi dekoracjami.